Aanpak

Als diëtiste help ik je met het bereiken van je doel aangepast aan jouw levenswijze op individuele basis.

We zoeken samen naar mogelijke oplossingen om een gezondere levensstijl in jouw dagelijkse leven in te passen.

Ik ben er zeker ook om je te motiveren, om je te leren moeilijke momenten te herkennen, ermee te kunnen omgaan om zo je verbeterde voedings- en leefgewoonte te kunnen behouden.

De consultatie

Tijdens het eerste gesprek zal ik door het uitgebreid stellen van vragen (= voedingsanamnese) uw huidig eetpatroon en voedingsgedrag trachten te door-gronden. Aan de hand hiervan wordt er een indivi-dueel en aangepast voedingsschema opgesteld. Hierbij tracht ik zoveel als mogelijk rekening te houden met uw persoonlijke wensen en gewoontes.

Om op een gezonde manier af te slanken maak ik oa. gebruik van de voedingsdriehoek. Deze geeft weer welke voedingsstoffen en hoeveel we van elke voedingsstof dagelijks nodig hebben.

Ook wordt er vaak gewerkt met een op maat van de patiënt afgestemd proteïnedieet: GEEN ZAKJES maar met "echte" voeding zoals vers proteïnebrood, proteïnekoekjes, kant en klare proteïnepizza's, proteïnepannenkoeken,...

De opvolging

Tijdens de opvolgsessies evalueren we hoe je dit dieetplan in de praktijk hebt kunnen brengen, waar er eventuele moeilijkheden zijn en hoe je deze kan oplossen. Verder word je begeleid bij het volhouden van het dieet door het geven van concrete adviezen, persoonlijke tips, motivatie, ontspanning, recepten, wat met feestjes, BBQ,...

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Lichte recepten
  • Kooktips
  • Tips voor restaurantbezoek, BBQ, feestdagen, ...
  • Hoe etiket op verpakking lezen en begrijpen

Kortom, je wordt persoonlijk en deskundig begeleid om je te leren weer goed te voelen in je vel!

Ben jij benieuwd naar meer en heb je zin om er samen met Saartje in te vliegen? Twijfel dan zeker niet om contact op te nemen!

Maak hier jouw afspraak